Over het boek

Marc Van Wiemeersch valt niet in één hokje te duwen. Eerst en vooral is hij zoon, echtgenoot, vader en grootvader, maar daarnaast ook volbloedondernemer.
Voorts is hij een fervent sporter én Club Brugge-supporter. Die actief/passief- opdeling kun je ook op muzikaal gebied doortrekken. Hij speelt zelf een aantal blaasinstrumenten, maar houdt ook van concerten en taptoes. Bovendien is hij een sociaal dier pur sang. Marc haalt zijn energie uit mensen. Zijn engagementen zijn dan ook niet op de vingers van twee handen te tellen.

 

Waren al die facetten al aanwezig bij de kleine Marc? Of zijn ze gaandeweg gegroeid? Uit welk nest komt hij? Waarom begon hij zijn eigen zaak? Hoe raakte hij binnen in het spelershome van Club Brugge? En wat beweegt hem om jaar in jaar uit energie- en tijdvretende opendeurdagen te organiseren?

Hij deelt ook met de lezer wat hem spijt. Welke zijn drijfveren zijn. En hoe hij moeilijke momenten, zoals de winkelbrand en prostaatkanker, te boven kwam.

Laat dit alvast duidelijk zijn. Marc blijft niet bij de pakken zitten. Nie neuten, nie pleujen. Voortdoen. Blijven gaan. Hij is een doener. Een durver ook. En een denker. Al bepaalt zijn gevoel toch veel van zijn acties.

Zijn verhaal is doorspekt met rake getuigenissen en anekdotes. Met zijn moeder op ronde om gasflessen te leveren. Zijn hooggespannen zenuwen wanneer hij als twaalfjarige op een wedstrijd een lied van zijn idool Marc Dex zingt. Zijn onzekerheid als hij in dancing Tijl de vrouw van zijn leven ontmoet. Zijn extreem verkrampte lijf tijdens de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker, waardoor hij niet meer van zijn fiets raakte. Daardoor krijgt u als lezer een unieke inkijk in Marcs hoofd én hart.